Nieuwsarchief oktober, 2024


2 oktober 2024

Odin: ‘Supercool dat jullie dit doen’

“Er is ruimte voor ons allemaal”, stelt Merle Kooman van den Dries van Odin, na ontvangst van een biologisch boeket bloemen uit handen van biologisch pluimveehoudster Marjanne Borren en biodynamische boer Gerjo Koskamp, namens alle biologische boeren van Biohuis.

Odin in de bloemen met Gerjo Koskamp, Marjanne Borren, Merle Koomans van den Dries en Koen Defyn

Gerjo: “Al ruim 40 jaar zetten jullie je in voor biologische voeding. Klasse dat jullie boeren omarmen die het net iets anders doen en niet voor de grote markt produceren. Wij kunnen bij jullie filialen instromen voor afzet. Een voorbeeld voor grote retailers.” Marjanne levert biologische eieren en haantjes aan Odin. Gerjo levert biodynamische kaas, vlees, kwark, panier en sinds kort ook yoghurt. Marjanne en Gerjo: “Namens alle biologische boeren van Biohuis, waaronder Biologische Siertelers Nederland die het boeket beschikbaar stellen, dank aan alle medewerkers van Odin voor die jarenlange inzet.”

Groei biologische markt
Grote retailers als AH, PLUS, LIDL en Jumbo maken dit jaar, de één na de ander, bekend met hoeveel procent zij het biologisch AGF-assortiment willen laten groeien. Aanleiding is het advies van Questionmark Foundation om met een doelstelling en maatregelen te komen om de biologische markt te bevorderen. Wat betekent deze ontwikkeling voor Odin? Merle Koomans van den Dries: “Ik ben er blij mee dat meer partijen zich hard maken voor meer biologisch, daar werken we bij Odin immers al jaren aan. Voor Odin maak me ik niet meteen zorgen. Meer dan de helft van wat wij eten komt van kleine producenten en niet van grootschalige landbouw. Dat moeten wij koesteren. Er is plek voor ons allemaal om op verschillende schaal biologisch eten aan te bieden. Die diversiteit is juist belangrijk. We moeten ons als kleine aanbieder alleen niet van de weg af laten drukken natuurlijk. Daarom vind ik het supercool dat jullie dit doen en niet alleen de grote retailers waarderen die sinds kort ook biologisch meer willen aanbieden. Veel dank.” De bloemen van Biohuis staan inmiddels in de vestiging van Zutphen waar Koen Defyn bedrijfsleider is.

Biologisch Sierteelt Nederland is één van de dragende organisaties van Biohuis en stelde het reusachtige boeket beschikbaar.